Paslanmaz çelik seçimi

Paslanmaz çelik seçimi

Paslanmaz çelik seçimi

Paslanmaz çelik birçok sektörde iÅŸleri kolaylaÅŸtırmak amacıyla kullanılan ürünlerdir. Bu ürünler uzun ömürlü olmaları ve oldukça kullanışlı yapılara sahip olduklarından birçok sektör tarafından tercih edilmektedir. Paslanmaz çelikler korozyon ve oksitlenmeye karşı aşırı derecede direnç gösterir. Bu ürünlerin korozyona ve oksitlenmeye karşı yüksek derecede direnç göstermeleri paslanma sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Paslanma sorununun ortadan kalkması çeliklerin uzun ömürlerde kullanılmasını saÄŸlayarak kullanıcılarının sürekli ürün deÄŸiÅŸtirme sonucu oluÅŸmakta olan giderlerin önüne geçer. Bu durum ÅŸirketlerin maliyetlerini düÅŸüreceÄŸinden kazanç elde etmeleri kolaylaşır. Günümüzde paslanmaz çelikler iÅŸlemleri yerine getirmek ve çeÅŸitli aparatların yapımında kullanılmış olsa da dekoratif amaçlarda da paslanmaz çeliklerden yararlanılır. Bunun baÅŸlıca sebebi paslanmaz çeliklerin güzel ve parlak bir görünüme sahip olmasıdır.

Paslanmaz çelikler güzel ve parlak bir görünüme sahip olmaları için üretim aÅŸamalarında çeÅŸitli boyalar ve zımparalama iÅŸlemlerinden geçer. MüÅŸterilerin istek ve ihtiyaçları doÄŸrultusunda paslanmaz çeliklere özel dekoratif ÅŸekiller de kazandırılabilir. Paslanmaz çelik tek tip üretime sahiptir. Bu ürünlerin tek tipte ve çeÅŸitte üretilmesinin yanı sıra kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre çeÅŸitli özellikler kazandırılabilmektedir. Bu özelliklerden en çok paslanmaz çeliklerin boyutu, ÅŸekilleri ve renk özellikleri kullanıcılar tarafından belirlenmektedir. Bu özelliklerin alıcılar tarafından belirlenmesi paslanmaz çeliklerin kullanım alanlarının artmasını saÄŸlamaktadır.

Paslanmaz Çelik Hangi Alanlarda Kullanılır?

Paslanmaz çelik kullanmadan önce muhakkak kullanılacak olan bölgenin analiz edilmesi gerekmektedir. Kullanılacak olan bölgenin önceden analiz edilmesi paslanmaz çeliklerden daha çok yararlanılmasını saÄŸlar. Kullanılacak olan bölgenin ısı dereceleri, basınç deÄŸerleri ve sıvı ile temas gerektiren yerlere göre paslanmaz çelikler çeÅŸitlere ayrılmaktadır. 150’ den fazla çeÅŸide sahip olan paslanmaz çelikler yukarıda belirtmiÅŸ olduÄŸumuz bölgelere göre seçim yapılıp kullanılır.

Paslanmaz çeliklerin 150’ den fazla çeÅŸide sahip olmasına raÄŸmen sektörlerce 15 çeÅŸit daha fazla tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Bunun sebebi de paslanmaz çelik çeÅŸitlerin bazıları sektörler tarafından daha çok kullanılması ve bilinmesidir. Bu türler arasında en bilindik olan paslanmaz çelik çeÅŸitleri, Östenitik paslanmaz çelikler, Ferritik paslanmaz çelikler ve Dublex paslanmaz çeliklerdir.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: