PASLANMAZ ÇELİK ÇEŞİTLERİ (304-304L)

PASLANMAZ ÇELİK ÇEŞİTLERİ (304-304L)

PASLANMAZ ÇELİK ÇEŞİTLERİ (304-304L)

Paslanmaz çelik, kullanım alanı fazla olan ve özel olarak üretilebilen ürünlerdir. Paslanmaz çeliklerin çok fazla kullanım alanına sahip olmasının ana sebeplerinden birisi de korozyona ve oksitlemeye karşı gösterebildiÄŸi dirençtir. Oksitlemeye ve korozyona karşı gösterdiÄŸi direnç sayesinde paslanma gibi önemli problemlerin önüne geçmektedir. Korozyona karşı dirençli olan bu ürünlerin fazlaca tercih edilmesinin bir diÄŸer önemli sebebi ise göze hoÅŸ gelen bir görüntüye sahip olmasıdır. Paslanmaz çelikler müÅŸterilerin arzuları doÄŸrultusunda oluÅŸturulabildiÄŸi için çok fazla çeÅŸide sahiptir.

Paslanmaz çelikler üretimleri sırasında özel katkı maddeleri eklendiÄŸi için yüksek sıcaklıklarda bile oldukça güçlü performanslar saÄŸlamaktadır. Yüksek derecede çalışma performansları doÄŸrultusunda, kullanım alanlarının geliÅŸmesine ve artış göstermesi görülmektedir. Bundan ötürü müÅŸteriler, bu malzemenin her koÅŸulda kullanımını saÄŸlayarak paslanmaz çeliklerden memnun kalmalarını saÄŸlamaktadır. Yüksek sıcaklıklarda olduÄŸu gibi paslanmaz çelikler, düÅŸük sıcaklıklarda da iyi performanslar sergilemektedir. Paslanmaz çelikler kullanılacakları yerlere ve kullanım koÅŸularına göre ÅŸekillendirilmektedir.

304 Paslanmaz Çelik

304 Paslanmaz çelik kalitesi, paslanmaz çeliÄŸin temel çeÅŸitlerinden biri olup en yaygın olarak kullanılan paslanmaz çeliklerdir. Bu kalitedeki paslanmaz çeliÄŸin sunmuÅŸ olduÄŸu kimyasal bileÅŸiminin, kaynak yapılabilirliÄŸinin, mekanik özelliklerinin ve korozyona dayanıklılığından ötürü fiyatına oranla çok iyi olmasından dolayı birçok kiÅŸi tarafından tercih edilmektedir. Piyasada kolay bulunabilirliÄŸinin yanı sıra kolay ÅŸekillendirilme ve kaynak yapılabilmesinden dolayı çok sık tercih edilen paslanmaz çelik kalitelerindendir. Korozyona dayanımı 303 paslanmaz çelik kalitesi göre daha yüksek orana sahiptir. Bu kalite özenitik paslanmaz grubunda yer almaktadır. Günlük alanda her alanda kullanılabilir olmasından dolayı günlük hayatın bir parçası olma durumundadır. Otomotiv sektörü, ev aletlerinde, gıda sanayisinde, gıda ve petrokimya gibi çeÅŸitli alanlarda çokça kullanılmaktadır.

304L Paslanmaz Çelik

304L paslanmaz çelik kalitesi 304 kalitedeki paslanmaz çeliÄŸe göre %0.03 oranla karbon deÄŸeri daha düÅŸük versiyonudur. Özellik bakımından 304 kalite paslanmaz çelikle birebir benzerlik sergileyen bu kalitenin kaynağın yoÄŸun olarak kullanıldığı yerlerde önerilmektedir. 304L kalite yerine 304 kalite paslanmaz çeliÄŸin kullanılmasında bir sakınca yoktur. Fakat kaynağın yoÄŸun olarak kullanıldığı yerlerde 304L paslanmaz çeliÄŸin kullanılması karbon karbürlenmesini engellemek açısından 304 kaliteye göre daha uygun bir seçim olacaktır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: