Paslanmaz Çelik (316Ti- 316L)

Paslanmaz Çelik (316Ti- 316L)

Paslanmaz Çelik (316Ti- 316L)

Günümüzde firmaların en çok tercih ettiÄŸi ürünler arasında yer alan paslanmaz çelik kendi yüzey tabakasını oluÅŸturabilen bir demir alaşımıdır.  Paslanmaz çeliklerin bize sunmuÅŸ olduÄŸu kullanım kolaylığı ve uzun ömürlülüÄŸünden ötürü firmaların tercih seçeneklerinde üst sıralardadır. Korozyon sonucu oluÅŸan aşınmaya karşı direnci bu malzemeyi tercih edilebilirliÄŸini daha da arttırmaktadır. Uzun ömürlü ve korozyona karşı direnci olmasının yanı sıra bu ürünün tercih edilmesinin diÄŸer bir nedeni ise güzel bir görüntüye yani göze hoÅŸ gelen bir yapıya sahip olmasıdır. Kullanım alanlarına göre paslanmaz çelikler farklı kalitelerde ve özelliklerde üretilebilmektedirler. Yüksek dereceli sıcaklıklarda olsa bile yapısında deÄŸiÅŸiklik göstermeyen paslanmaz çelikler, ürünü kullanacakların memnun kalmasını saÄŸlamaktadır. Temel bilgiler vermek gerekirse paslanmaz çelik, birinci dünya savaşından önce 1900’lü yıllarda Avrupalı çelik ustaları tarafından icat edilmiÅŸtir. Paslanmaz çelik, günümüze gelene kadar çeÅŸitli aÅŸamalardan geçerek birçok sahada kullanım saÄŸlamıştır.

316Ti Paslanmaz Çelik

316ti paslanmaz çelik kalitesi, 304 kalitede olan paslanmaz çeliÄŸin içerisine nikel ve daha fazla molibden elementinin eklenmesiyle üretilmektedir. Bu elementlerin eklenmesi sayesinde çeliÄŸinin korozyona olan direnci artarak kullanım bölgelerinde oluÅŸan sorunlarda bile özelliklerini koruyarak müÅŸterilerinin memnun kalmasını saÄŸlamaktadır. 316 kalite olan paslanmaz çeliklerin kopma dayanımları 304 kalite çeliklere oranla daha yüksektir. 316Ti paslanmaz çelik kalitesi, 316 paslanmaz çelik kalitesinin içerisine titanyum elementinin eklenmiÅŸ halidir. Bu kalitede olan paslanmaz çeliÄŸin kaynak yapılabilirliÄŸinin aksine çok daha iyidir. Dövülebilme iÅŸlemi bakımından bu paslanmaz çelik kalitesi düÅŸük bir yatkınlığa sahiptir. Ä°çerisinde bulundurduÄŸu titanyum ve diÄŸer elementler dövülme esnasında kırılabilmektedirler.

316L Paslanmaz Çelik

316l paslanmaz çelik, 304 kalite paslanmaz çeliÄŸin içerisine molibdenin ve nikelin daha fazla konulmasıyla oluÅŸturulmaktadır. Bu kalitenin kimyasal içeriÄŸi sayesinde korozyona olan direnci zor koÅŸullar da dahi çok iyidir. Bunun yanı sıra 316 paslanamaz çeliÄŸin kopma dayanımı 304’e göre daha iyidir. Ä°yi bir dövülebilme yatkınlığına ve kaynak yapılabilirliÄŸine sahiptir. Bu malzemenin kullanım alanı oldukça fazladır. Boya endüstrisinde, buhar kazanlarında ve kimya endüstrisinde bu malzeme oldukça sık kullanılmaktadır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: