PASLANMAZ ÇELİK (420-430)

PASLANMAZ ÇELİK (420-430)

PASLANMAZ ÇELİK (420-430)

Paslanmaz çelik birçok ortamda kullanılan, aşınmaya sonucu oluÅŸmakta olan korozyona karşı direnci olan özel üretilen malzemedir. Paslanmaz çelik korozyona karşı gösterdiÄŸi dirençten ötürü müÅŸteriler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Paslanmaz çelikler, paslanma problemleri göstermediklerin dolayı müÅŸterilerin birçok avantajı elinde bulundurmasına olanak saÄŸlamaktadır. Korozyona direnç göstermeleri bir yana oksitlemeye karşıda yüksek derecede direnç göstermektedir. Birçok ortam ve sektörde kullanımının saÄŸlamasının yanı sıra kullanıldığı bölgelere göre çeÅŸitlilik sunmaktadır. Bunun asıl sebebi paslanmaz çelik kullanılacak olan bölgeye göre özel olarak üretilmesidir.

Birçok sektörde çok fazla ÅŸekilde kullanılmasının önemli sebebi paslanmaya karşı direnci olmasından ötürüdür. Bu malzemenin maliyetinin de az olması sebebiyle ÅŸirketler tarından çokça tercih edilip kullanılmaktır. Göze güzel gelen ve hoÅŸ bir görünüme sahip olan paslanmaz çelik kullanıldığı ortamlara iyi bir görünüm saÄŸlamaktadır. Paslanmaz çeliklerin kullanım amaçlarından biriside göze hoÅŸ gelen dekoratif özelliklere sahip olmasıdır. Görsellik yönünden zenginlik saÄŸlayan bu ürünler saÄŸladıkları bu avantajlar sayesinde kullanıcılar tarafından bilinmektedir. Üretimlerinde özel bileÅŸenler kullanıldığı için çok dayanıklıdırlar. Maliyetinin düÅŸük olmasının sebeplerinden birisi de geri dönüÅŸtürülebilir maddelerden üretilmesidir.

420 Paslanmaz Çelik

420 kalite paslanmaz çeliklerin üzerinde ışıl iÅŸlemlerinin uygulanmasının sonucunda gerilime dayanıklılığı artmaktadır. Normal koÅŸullar içerisinde 420 kalite paslanmaz çeliÄŸin korozyonu ortalama olarak aynıdır. 420 kalite paslanmaz çelikler martensitik grubunda yer almaktadır. Tavlanmış ÅŸekilde iÅŸ görebilirliÄŸi oldukça iyidir. Tavlanmış halindeki bu malzemenin talaşı basit ve kolay kırılmaktadır. TalaÅŸlarında sararma oluÅŸmaz. 420 kalite paslanmaz çelik ısıl iÅŸleminin ardından yüksek düzeyde, yüzey sertliklerine çıkabilmektedir. Bu kalitedeki paslanmaz çelikler, makine endüstrilerinde ve gıda üretimlerinde çokça kullanılmaktadır.

430 Paslanmaz Çelik

430 kalite paslanmaz çelik ferretik grubunda yer almaktadır. Karbon oranı az ve krom içerikli bir yapıya sahiptir. Bu kalitenin kaynak yapılabilirliÄŸi oldukça az ve sınırlıdır. Bunun yanı sıra 430 kalite paslanmaz çelikler yapılarında molybden ve nikel içermedikleri için 300 serisindeki kalite çeliklere oranda fiyatları daha uygundur. Bu kalitenin kullanıldığı yerlere güzel bir yüzey görünümü saÄŸlamaktadır. Bu kalitenin yapısında nikel olmadığı için mıknatıslanma yapabilmektedirler. X6Cr17 kimya adıyla bilinen bu kalite paslanmaz çelik ısıl iÅŸlemi görmez ve 431 kaliteyle sıklıkla karıştırılabilmektedir. Bu kalite parlak yüzey isteyen uygulamalarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: