Paslanmaz çelik Boru Çeşitleri

Paslanmaz çelik Boru Çeşitleri

Paslanmaz çelik Boru Çeşitleri

Paslanmaz çelik boru günümüzde birçok bölgede kullanımı saÄŸlanan ürünlerin başında gelmektedir. Paslanmaz çelik borular, boru ÅŸeklinde olmaları nedeni ile birçok bölgede rahatlıkla kullanılır. Paslanmaz çelik borular korozyon ve oksitlenmeye karşı yüksek derecede direnç göstermeleri nedeni ile uzun ömürlerde kullanılmaktadır. Korozyona ve oksitlenmeye karşı yüksek derecede direnç göstermeleri nedeni ile paslanmaz çelik borular paslanmaz özelliÄŸine sahip olurlar.

Paslanma gibi sorunların ortadan kaldırılması bu ürünlerin uzun ömürlerde saÄŸlam bir ÅŸekilde kullanılması saÄŸlanmaktadır. Bu ürünleri kullanmadan önce muhakkak kullanılacak olan bölgenin analiz edilmesi gerekir. Kullanılacak olan bölgenin sıcaklık deÄŸerleri ve diÄŸer etkenleri paslanmaz çelik boruların kullanım dışına çıkmasına neden olabilir. Bu durum sürekli olarak ürün deÄŸiÅŸikliÄŸine neden olmaktadır. Kullanılacak olan bölgelerin analizi gerçekleÅŸtirmeden kullanılmakta olan paslanmaz çelik borular ÅŸirketlerin kazanç elde etmesini zorlaÅŸtırmaktadır.

Paslanmaz çelik borular güzel bir görünüme sahip olmaları nedeni ile dekoratif amaçlarda da kullanılmaktadır. Günümüzde her ne kadar paslanmaz çelik borular belirli amaçları yerine getirmek için kullanılsa da dekoratif amaçlarda da kullanımı saÄŸlanmaktadır. Paslanmaz çelik borular çeÅŸitlere ayrılmaktadır. Bu çeÅŸitler; Paslanmaz Çelik Çekme Borular ve Paslanmaz DikiÅŸli Borulardır. AÅŸağıda bulunan yazımız ile bu çeÅŸitler hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Paslanmaz Çelik Çekme Borular

Paslanmaz çelik boru çeÅŸitleri daha çok basınç gerektiren bölgelerde kullanımı saÄŸlanır. Bu çeÅŸit diÄŸer çeÅŸit olan paslanmaz çelik dikiÅŸli borulara göre daha basınç gerektiren bölgelerde kullanılmaktadır. Bunun baÅŸlıca sebebi de paslanmaz çelik çekme borular basınç deÄŸerlerine karşı direnç göstermeleri için özel üretimlerden geçmektedir. Çekme borular üretim aÅŸamalarında sıcak halde kalıplara dökülür. Kalıplarda soÄŸutulan çelikler son aÅŸama olarak zımpara iÅŸlemlerinin ardından müÅŸterilerin memnuniyetine sunulmaktadır.

Paslanmaz DikiÅŸli Borular

Paslanmaz çelik dikiÅŸli borular diÄŸer çeÅŸit olan paslanmaz çelik çekme borulara oranla basınç deÄŸerleri daha düÅŸüktür ve basınç deÄŸerlerinin düÅŸük olduÄŸu alanlarda kullanılmaktadır. Bu çelik boru türleri basınç gerektiren alanlarda kullanılmasının dışında daha çok dekoratif amaçlarda kullanılmaktadır. Bu çeÅŸit güzel bir görünüme sahip olmaları için üretim aÅŸamalarında özel boyama iÅŸlemleri ve zımparalama iÅŸlemleri kullanılır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: