PASLANMAZ ÇELİK ÇEŞİTLERİ (303-316)

PASLANMAZ ÇELİK ÇEŞİTLERİ (303-316)

PASLANMAZ ÇELİK ÇEŞİTLERİ (303-316)

Paslanmaz çelik günümüzde en çok tercih edilen çelik çeÅŸididir. Uzun ömürlülüÄŸü ve kullanım kolaylığından ötürü firmalar bu ürünleri sıklıkla tercih etmektedir. Paslanmaz çeliklerin kullanım alanın fazla olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de korozyona yani aşınmaya karşı dirençli olmalarıdır. Bu ürünün paslanmaya karşı dirençli olmasının yanı sıra tercih edilmesinin baÅŸka bir nedeni ise güzel bir görüntüye sahip olmalarıdır.

Firmaların kullanım ÅŸartlarına baÄŸlı olarak üretmiÅŸ oldukları paslanmaz çelikler müÅŸterilerin istek ve arzularına göre ÅŸekillendirme özelikleri kazanılabilir. Paslanmaz çelik çok yüksek derecedeki sıcaklıklarda bile özelliklerini kaybetmedikleri için müÅŸterilerin memnun kalmasını saÄŸlamaktadır. Bu ürünleri kullanmadan önce muhakkak kullanılacak olan bölgelerin analiz edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde çeliklerden yüksek derecede verim elde edilemeyebilir.

303 Paslanmaz Çelik

Bu paslanmaz çelik kalitesi çeliÄŸin otomatı olarak isimlendirilir. 303 paslanmaz çelik kalitesi, Östenitik özelliklilerine sahip paslanmazlar arasında iÅŸlevsellik açısından diÄŸer gruplara göre daha iyidir. Ä°çerdiÄŸi sülfürden dolayı iÅŸlene bilirliÄŸi çok iyi olan kaliteli bir paslanmaz çeÅŸididir. Ä°çerisinde bulunan sülfür malzemesi korozyona dayanıklılığını düÅŸürmektedir. 303 kaliteli paslanmaz çelik kalitesi 304 paslanmaz çelik kalitesine göre korozyona dayanıklılığı daha düÅŸüktür. 303 Paslanmaz çelik kalitesi özenitik paslanmazlar grubunda yer almaktadır.

Bu kalitenin üretimi diÄŸer kalitelerin üretimine göre daha zordur. 303 kalitede olan paslanmaz çelikler tavlama iÅŸlemleri sonucu ortaya çıkar. Tavlama iÅŸlemi profesyonel bir ÅŸekilde yapılırsa malzemenin iÅŸlevselliÄŸi ve fiziksel özelliklerinden yüksek düzeyde verimlilik elde edilebilir. ÇeÅŸitli ülkelerde üretilmekte olan paslanmaz çeliklerin tavlama teknikleri oldukça düÅŸüktür. Tavlama iÅŸleminin kötü yapılmasından ötürü malzemenin çoÄŸunda iÅŸleme zorlukları yaÅŸanmaktadır.

316 Paslanmaz Çelik

Bu paslanmaz çelik, 304 paslanmaz çelik kalitesinin içerisine nikel ve daha fazla molibden eklenerek elde edilmektedir. Bu ÅŸekilde üretilen kalitenin zorlu ÅŸartlarda dahi korozyona dayanımı daha yüksektir. 316 paslanmaz çelik kopma dayanıklılığı 304 kalite paslanmazlar oranla daha iyidir. Genellikle saklama amaçlı kullanılan tankların yapımında ve aşındırmaya sebep olan sıvıların saklama kazanlarında, boya endüstrilerinde, kimya ve petrokimya, madencilik, gıda tesislerinde bu kalite paslanmaz çelik kullanılmaktadır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: