Paslanmaz Çelik Profil

Paslanmaz Çelik Profil

Paslanmaz Çelik Profil

Paslanmaz çelik profil bir yapı ürünleri olarak çelikten elde edilmekte olan neredeyse günlük hayatımızın her yerimiz de kullanılmakta olan ve sürekli olarak karşılaÅŸtığımız malzemelerdir. Kullanım alanlarında ve ÅŸekillerinde geniÅŸ bir yelpaze de oluÅŸmakta olan çelik profilleri farklı kodlarla tanımlanmaktadır. Genel olarak terminoloji itibari ile beraber çelik yapımların da ÅŸekillendirilmekte olan profiller h-genel olarak ÅŸunlardır çıkmaktadır.

H kesitli HEA, HEB, I kesitli IPE, U kesitli UPN, CFCHS, CFRHS vb. isimleri verilmektedir.

Çelik profiller de kalite bir standartlara uygun ve bu standartlara göre çeÅŸitli isimlerle adlandırılmaktadırlar. Türkiye’de en çok kullanılmakta olan çelik profil kaliteleri Avrupa en çok tercih edilmekte olan profiller de ve S235/275 kalitelerinde taşımaktadırlar. Paslanmaz çelik profil çeÅŸitli ÅŸekiller olarak üretilmektedir. Bu ÅŸekillerde benzerlik göstermekte oldukları harflere göre adlandırılmaktadır. C profili -  Signa profili – U profili – Z profili olarak bilinmektedirler. Yaygın olarak kullanılmakta olan bu profil türlerinde ki birbirlerine geçirilmekte olan sökülmek te olan özelliklere göre ön planlara

Paslanamaz Çelik Hakkında Teknik Bilgiler

Paslanmaz çeliklerin içerisinde bulunmakta olan krom maddesi sayesin de paslanmaz profilin üzerinde ince bir tabaka oluÅŸturarak koruyucu denilen bir tabaka oluÅŸturmaktadır. Bu tabaka göz iÅŸle görülemeyecek kadar çok ince olduÄŸu bakımından dolayı görülmemektedir. Yani krom sayesin de oluÅŸmakta olan bu tabaka sayesinde paslanmaz çeliÄŸin hava ile irtibatını da kesmektedir. OluÅŸmakta olan ya da oluÅŸacak olan bütün olumsuzluklara karşı dayanabilmektedir.

Paslanmaz Çelik Profilin Özellikleri

  • Dekorasyonlarda etkili bir ÅŸekilde kullanılmaktadır.

  • Kaynak yapmaya müsait bir üründür.

  • Korozyona karşı mukavemeti geliÅŸmiÅŸ bir üründür.

  • Parlak bir görünüme sahiptir.

  • Uzun ömürlü bir kullanım olanağı mevcuttur.

  • Pazarda satışı olan ürün çeÅŸitleri ve birim ağırlıkları aÅŸağıdaki belirtilmiÅŸtir

Paslanmaz Çelik Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır

ÇeÅŸitliÄŸin bükülmeleri sonucu ortaya çıkmakta olan ve üretilen meydana gelen paslanmaz çelik çeÅŸittir. Paslanmaz çelik profil genel olarak en çok makine ve dekorasyon sektöründe kullanılmaktadır. Tekstil, otomotiv, dekorasyon, maÄŸazacılık, makine, sanayi de paslanmaz çelik profilleri tercih edilmektedir.

 

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: