Paslanmaz Çelik Mil

Paslanmaz Çelik Mil

Paslanmaz Çelik Mil

 

Paslanmaz Çelik Mil Nedir?

Paslanmaz çelik mil günlük hayatımızda birçok alanda kullanılan sert çelik kaplamalardır. Günlük hayatımızda kullanılmakta olan paslanmaz çelik çubuk malzemelerin iÅŸlenmesi veya ÅŸekil verilmesiyle oluÅŸturulmakta olan ve pasa karşı yüksek drence sahip olan ürünlerdir. Paslanmaz çelik mil, ostentik, ferritik ve marnestik olarak üretilmektedir. Paslanmaz çelik millerin birçok kullanım alanı vardır. Bu kullanım alanlarından bazıları; gemi makine, silah sanayi, boya-gıda endüstriyel vb. çalışma ortamlarında daha çok tercih edilmektedir.

Paslanmaz çelik milleri uzun ÅŸeritler ÅŸeklinde çeÅŸitli ÅŸekillerde hadeleme veya ekstrüzyon özellikleri kullanılarak üretilmektedir. Paslanmaz çelik miller yaygın olarak yuvarlak dolu mil, kare dolu mil ve altı köÅŸe dolu mil ÅŸekilleri kullanılmaktadır.

 Yuvarlak Dolu Mil

Yuvarlak dolu miller ÅŸekil olarak dairesel ve yuvarlıktırlar. Yuvarlak dolu miller uzun ÅŸeritler halindeki katı çubuklardır. Bu katı çubuklar, karbon çelik, paslanmaz çelik, alaşım ve çimento sertleÅŸtirme çelik veya alüminyumdan oluÅŸmaktadır. Yuvarlak dolu miller müÅŸterilerin isteklerine göre boyutlandırılarak satışa sunulabilmektedir.

Yuvarlak dolu miller kullanım alanlarını aÅŸağıdaki gibi sıralamak mümkündür;

  • Tank, ekipman ve makinalar ile yapısal destek saÄŸlamaktadır.
  •  Muhafazalar ve dolapların desteklerini oluÅŸturmak için kullanılmaktadır.
  •  Motorlar için akslar için miller ve çubuk eksiklerini gidermek için kullanılmaktadır.
  • Motor üretim aÅŸamalarında kullanılmaktadır.
  • Besin ve gıda sanayi için donatım ve aygıtlar eksikliklerin giderilmesi için kullanılmaktadır.
  • Çerçeveler, köÅŸebentlerde ve bileÅŸenlerde kullanılmaktadır.
  • Destek, çerçeve, parantez ve komponentler amacı olarak kullanılmaktadır.

 

Kare Dolu Mil

Kare dolu miller ÅŸekil olarak kare ve dikdörtgendir. Kare dolu miller, uzun ÅŸeritler halindeki katı çubuklardır. Kare dolu miller, üreticiler tarafından çeÅŸitli boyutlarda üretilmektedir. Akslar, pimler, miller gibi üretimde kullanılmak için genellikle Kare Dolu Millere ihtiyaç duyulmaktadır.

Altı KöÅŸe Dolu Mil

Altı köÅŸe dolu miller, paslanmaz çeliklerin üretim yerlerinde uzun ÅŸeritler ve çeÅŸitli ÅŸekillere hadeleme ve ekstrüzyon ÅŸekillendirilmesi ile oluÅŸturulmaktadır. Altı köÅŸe dolu miller öncellikle somunlar, altı köÅŸe civatalar ve altı köÅŸeli tapa gibi özel iÅŸlemleri oluÅŸturmak için kullanılır. Bütün bu bileÅŸenler birçok endüstride ve dünya çapında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: