Paslanmaz Çelik Kullanım Alanları

Paslanmaz Çelik Kullanım Alanları

Paslanmaz Çelik Kullanım Alanları

Paslanmaz çelik ürünün normal çeliklere oranla en belirgin özelliÄŸi ürünün isminden de anlaşılacağı üzere paslanmaz olmasıdır. Ayrıca ürünün paslanmaz olması onun çevresel etkenlere karşı dayanıklı olmasını saÄŸlamıştır. Bu özellikleriyle ürün birçok sektörde tercih edilip kullanılmıştır. Bu sektörler arasında olan endüstri, inÅŸaat, mimarlık sektörleri paslanmaz çeliÄŸi en çok kullananlardır.

Paslanmaz çeliÄŸin paslanmaz özelliÄŸini almasındaki en büyük etken içerisinde var olan kromdur. Ürüne paslanmaz özelliÄŸini veren bu madde oksijenle temas ettiÄŸinde üründe sert bir tabaka oluÅŸturmaktadır. Bu tabaka oldukça sert bir yapıda olduÄŸundan dolayı birçok sektör tercihini bu ürünlerden yana kullanmıştır.

Paslanmaz çelikler çeÅŸitli ve çok yönlü bir üründür. Bu çeÅŸitlilik ürünün popülaritesini arttırmasını saÄŸlamıştır. Genellikle endüstri sektöründe gördüÄŸümüz ürün yakın bir zamanda kimya sektörüne de girmiÅŸtir. Bunun olmasındaki en büyük sebep ürünün korozyona karşı etkin mücadele vermesidir. Bunların dışında ürünün serilerinin çeÅŸitli olması yine onun birçok alanda tercih edilmesini saÄŸlamıştır. Bu sektörleri ve kullandıkları ürün çeÅŸitlerini aÅŸağıdan maddeler halinde inceleyebilirsiniz.

Paslanmaz Çelik Kullanım Yerleri

304

Temel olarak bu versiyon tercih edilip kullanılmaktadır. Yüksek sıcaklık deÄŸerlerinde yüksek oksidasyon verimliliÄŸi saÄŸlayan bu ürün sürtünmelere karşı oldukça etkin performans göstermektedir. Bu özellikleriyle ürün daha çok mutfak, ev, endüstri ve gıda sektöründe tercih edilip kullanılmıştır.

304 L

DüÅŸük karbonlu bir çeÅŸit olan bu ürün daha çok kağıt, sabun ve kimya sektöründe tercih edilmektedir.

309 S

Paslanmaz çelik versiyonları arasında sıcaklığa karşı en etkin performansı sunan bu versiyon yaklaşık 1050 dereceye kadar dayanıklılık saÄŸlamaktadır. Bu yüzden bu versiyon yüksek sıcaklık istenen tüm sistemlerde kullanılmaktadır.

310

309S ürünü kadar sıcaklığa karşı dayanıklı olan bir diÄŸer ürün paslanmaz çelik 310 versiyonu kullanıcılarına 1100 dereceye kadar dayanıklılık özelliÄŸi sunmaktadır. Bu özelliÄŸiyle ürün fırın parçalarında sıklıkla tercih edilmektedir.

310 S

310 serisi kadar etkili olan 310 S serisi 310 ile aynı özelliklere sahip olduÄŸundan dolayı aynı ortamlarda kullanılmaktadır.

316

304 ve 321 serisi ürününe oranla 600 sıcaklık derecesine kadar çıkabilmekte olan 316 serisi bu ürün oksidasyon ve asitlere karşı oldukça iyi oranda direnç saÄŸlamaktadır. Yine bu özellikleri ürünü kimya, buhar kazanı, petrol sektöründe kullanılmasını saÄŸlamıştır.

316 L

400 gibi sıcaklık derecelerinde kullanıcılarına etkin performans sunan 316L serisi ürünü düÅŸük karbon kullanılarak üretilmiÅŸtir. Kimya, petrol ve nükleer sektöründe bu seri daha sık tercih edilmektedir.

316 Ti

316 kalitesinde titanyum versiyonu olan 316 Ti yüksek sıcaklıklarda oldukça sık tercih edilmektedir. Bu tercih alanlarına kimya, fırın, kazan gibi yerler örnek gösterilebilir.

321

Yüksek sıcaklıklarda en etkin hizmeti sunan 321 serisi ürünü aynı zamanda korozyona karşı da iyi performans göstermektedir. Ürünün bu özellikleri onu egzoz, havacılık sektörü ve kimya sektörü gibi alanlarda kullanılmasını saÄŸlamıştır.

430

Mıknatıslı bir yapıya sahip olan bu ürün kullanıcılarına iyi yüzey görünümü saÄŸlamaktadır. Bu yüzden ürün genellikle parlak yüzey yürütüm iÅŸlemlerinde kullanılmaktadır.

 

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: