Paslanmaz Çelik Çeşitleri

Paslanmaz Çelik Çeşitleri

Paslanmaz Çelik Çeşitleri

Paslanmaz Çelik ÇeÅŸitleri Nedir?

Paslanmaz çelik yüksek korozyon ve pas oluÅŸumu gibi sorunlara yüksek derecede direnç gösteren, çelik bileÅŸenlerden oluÅŸan ürünlerdir. Paslanmaz çelikler paslanmaya karşı yüksek direnç göstermeleri, birçok ÅŸirket tarafından tercih edilmesini saÄŸlamaktadır. Birçok ÅŸirket tarafından tercih edilen paslanmaz çelikler müÅŸterilerine ve kullanıcılarına birçok kolaylık saÄŸlamaktadır.

Paslanmaz çelik geri dönüÅŸtürülebilir olması nedeni ile çevreye zarar vermemektedir. Paslanmaz çelikler hurdalarda bulunan çeliklerin eritilip çeÅŸitli özellikler kazandırılarak birçok çeÅŸidi ile kullanıcılarının beÄŸenisine sunulmaktadır. Paslanmaz çelikler uzun ömürlü olması birçok ÅŸirketin kazançlarını arttırmasına yardımcı olmaktadır. Paslanmaz çelikler maliyeti düÅŸük ve ucuz fiyatı ile birçok kullanım alanına sahiptir. Paslanmaz çelikler daha çok inÅŸaat sektöründe kullanılmaktadır. Ä°nÅŸaat sektörünün yanı sıra paslanmaz çelikler; Gıda endüstrisinde, cerrahi donanımlarda, otomobil sektöründe, mobilya sektöründe ve beyaz eÅŸya sektörlerinde tercih edilmekte ve kullanılmaktadır.

Paslanmaz çelik kullanım alanlarının geniÅŸlemesi ve kullanıldığı bölgelere uyum saÄŸlaması için birçok çeÅŸitliliÄŸe sahip olmaktadır. Bu çeÅŸitleri sıralamak gerekir ise;

  1. Östenitik Paslanmaz Çelikler

  2. Dublex Paslanmaz Çelikler

  3. Ferritik Paslanmaz Çelikler

  4. Martensitik Paslanmaz Çelikler

  5. Çökelmeyle SertleÅŸtirilmiÅŸ Paslanmaz Çelikler

Östenitik Paslanmaz Çelikler

Paslanmaz çeliklerin dünya üzerinde en çok kullanılan çeÅŸidi olarak bilinmektedir. Östenitik paslanmaz çelikler, içerisinde barındırmış olduÄŸu özel bileÅŸenler ile çok düÅŸük sıcaklıklarda bile yüksek performans saÄŸlama özelliÄŸine sahiptir. Bu paslanmaz çelik çeÅŸidi yapımında özel bileÅŸenleri barındırdığı için korozyona karşı yüksek direnç göstermektedir.

Dublex Paslanmaz Çelikler

Dublex çelikleri, yüksek bir mukavemete sahip olmalarının yanı sıra, bölgesel korozyona karşı yüksek direnç saÄŸlamaktadır.

Ferritik Paslanmaz Çelikler

Ferritik paslanmaz çelikler diÄŸer çeÅŸitlere göre içerisinde alışım elementleri içeren paslanmaz çelik grubudur. Bu ürünlerde korozyon ve pas oluÅŸumuna oldukça dirençli olmaları ile birçok sektörde kullanılmaktadır.

Martensitik Paslanmaz Çelikler

Martensitik çelikler diÄŸer gruplara göre korozyona karşı dirençlere daha düÅŸüktür. Bu paslanmaz çeliklerin çeÅŸidi olan martensitik çelikler daha çok ameliyathane ortamlarında kullanılmaktadır.

Çökelmeyle SertleÅŸtirilmiÅŸ Paslanmaz Çelikler

Bu paslanmaz çelik grupları temelde krom ve nikel karışımları içermektedir. Yapısında çeÅŸitli maddeler ve bileÅŸenler barındıran paslanmaz çelik çeÅŸididir.




 

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: