Paslanmaz Çelik Boru

Paslanmaz Çelik Boru

Paslanmaz Çelik Boru

Birden fazla sektör içerisinde kullanılmakta olan paslanmaz çelik boru dayanıklı olduÄŸundan dolayı daha çok tercih edilmektedir. Dayanıklı olmasının yanı sıra bu borular korozyona karşı da yüksek direnç göstermektedir. Ayrıca kolay bakımı olan bu borular her sektörün vazgeçilmezleri olmuÅŸ durumdadır. Dekoratif açıdan da estetik duran bu borular daha parlak bir yüzeye sahiptir. Bu yüzden inÅŸaat sektöründe de bu borulara mimarlar öncelik vermektedir. Kendi içinde ikiye ayrılan bu borular dikiÅŸli ve dikiÅŸsiz olarak adlandırılmıştır. Bu iki terime uzak olanlar aÅŸağıda dikiÅŸli ve dikiÅŸli boruların farkına ve bilgilerine ulaÅŸabilir.

Paslanmaz DikiÅŸli Borular

Paslanmaz çekme boru ya da paslanmaz dikiÅŸsiz boru olarak da bilinen bu borular adından da anlaşılacağı üzere çelik maddesinden üretilmektedir. Ürünün çelikten üretilmesi en çok satan borular arasına girmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda ürün diÄŸer rakip borularına oranla daha çok satılmaktadır.

Bu ürün her yerde görülmese de çevremizdeki makine parçalarında sıklıkla görülmektedir. Fabrikalarda sıcak çekim iÅŸlemlerin sonucunda çıkan bu ürün daha çok homojen bir yapıda üretilmektedir. Ürünün homojen bir yapıda olması ürünü daha saÄŸlam olmasına saÄŸlamıştır. Bu saÄŸlamlığıyla ürün günümüzde oldukça fazla kullanılmaktadır. Ayrıca bu borular müÅŸterilerin isteklerine göre ÅŸekillendirilmektedir. Bu ÅŸekillendirme yüksek güçlü makinalar tarafından yapılmaktadır.

Paslanmaz DikiÅŸsiz Borular

DikiÅŸliyle oranla aynı yapıda olan dikiÅŸsiz borular da oldukça fazla tercih edilmektedir. Üretim ÅŸekilleri de de benzerliÄŸi olan bu ürünlerin kullanım alanı oldukça yaygındır. Ayrıca bu dikiÅŸli borular da ham mamulü, yarı mamul denilen rulo saçlar olarak bilinir. Rulolar boruların çaplarına uygun olarak büyük çelik servis merkezlerin de dilimlenip dirilmektedir. DilimlenmiÅŸ olan rulo sacların büyük hat makinaların da kıvrıltılarak ilk olarak C ÅŸeklini aldırmaktadırlar. Daha sonra bu ÅŸekil yerini O ÅŸekline bırakmaktadır.

Endüstri kullanım ÅŸeklin de ürün HF kaynaklı ya da TIG kaynaklı ÅŸekillerde de üretilmektedir. Fakat bu üretimler daha fazla zaman almaktadır. Ä°htiyaçlar doÄŸrultusunda elde edilen borular sonrasında müÅŸterilerle buluÅŸturulur.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: