Paslanmaz Çelik Boru

Paslanmaz Çelik Boru

Paslanmaz Çelik Boru

Paslanmaz Çelik Boru Nedir?

Birçok sektör tarafından kullanılan paslanmaz çelik borular dayanıklı olması, korozyona karşı olan yüksek direnci ve kolay bir ÅŸekilde bakım yapılabildiÄŸinden tercih edilmektedir. Birçok sektörde karşımıza çıkan paslanmaz çelik borular, parlak bir yüzeyi ile dekoratif bir görünüme sahip olduÄŸu için birçok alanda kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik borular baÄŸlantı ekipmanları ile beraber kullanılmaktadır.

Paslanmaz çelik borular ikiye ayrılmaktadır. Bunlar paslanmaz çelik dikiÅŸli ve paslanmaz çelik çekme borulardır. Paslanmaz boruların en ayırt edici özelliklerinden birisi üretim türleridir.

Paslanmaz Çelik Çekme Borular

Genellikle basınç deÄŸerlerinin yüksek olduÄŸu çalışma ortamlarında kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik dikiÅŸli borulara göre basınca daha dayanıklıdır. Bunun sebebi paslanmaz çelik çekme borularının tek parça olarak dökülmesidir. Çelik çekme boruları ilk olarak sıcak haldeyken çeÅŸitli kalıplara dökülmekte ve yuvarlak form ÅŸeklini kazmaktadır. Ä°ç çap ölçüsüne getirilmek için bazı malzemelerden yararlanılmaktadır. Bu malzemeler ile çekme borularına yuvarlak form ÅŸekli verilmektedir. Bu iÅŸlemden sonra paslanmaz çelik boru soÄŸutulmaya bırakılır. Boru soÄŸuduktan sonra silindir makinalarının çelik boruların üzerinde bırakmış olduÄŸu lekeler temizlenmesi için asitlenmektedir. Asitleme iÅŸleminden sonra borular temizlenir ve kullanıma hazır bir hale getirilir.

Paslanmaz Çelik DikiÅŸli Borular

Paslanmaz çelik dikiÅŸli borular, çekme borularına göre basınç dayanımları daha düÅŸüktür. Basınç deÄŸerlerinin düÅŸük olmasının nedeni üretiminde kaynak kullanılmasıdır. Dekoratif olarak kullanılan paslanmaz çelik boruların tamamı dikiÅŸli borulardır. DikiÅŸli boruların kullanım amacı daha çok düÅŸük basınçlı hatlarda ve dekoratifler amaçlarla kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik boru saclarının kesimi ile baÅŸlayan iÅŸlem, kesilen bantlar ile tekerlek ÅŸeklindeki kalıpların arasından geçerek ÅŸekil kazanmaya baÅŸlamaktadır. Åžekil kazanan çelik borular bir makine yardımı ile kaynak yapılarak boru ÅŸeklini almaktadır. Kaynak ile boru ÅŸeklini aldıktan sonra tavlanmak için tavlama makinalarına girmektedir. Tavlama yapılmanın amacı paslanmaz boruların daha kolay bir ÅŸekilde iÅŸlenmesi ve esnemelere karşı olan dayanımlarını yüksek derecelere getirilmektedir. Bu iÅŸlemlerden sonra paslanmaz çelik borular istenilen boyutlarda ve ölçülerde kesilip temizlenmeye gönderilmektedir. Kaynak iÅŸleminin ardında çelik borularının üzerinde oluÅŸan çapağı gidermek için zımpara taşı ile zımparalanarak kullanıma hazır bir hale getirilmektedir.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: