Paslanmaz Boru

Paslanmaz Boru

Paslanmaz Boru

Paslanmaz Boru Nedir

Paslanmaz boru dikiÅŸli ve dikiÅŸsiz olarak iki tür olarak üretilmektedirler. Paslanmaz çelik boru gıda, kimya, tekstil, otomotiv, inÅŸaat ve sanayi baÅŸta olmak üzere pek çok alanda kullanılmaktadır.

Paslanmaz Çelik DikiÅŸli Borular

Paslanmaz çeliklerin açılımın da kesilmekte olan plakaların soÄŸuk bir ÅŸekillendirme yöntemi kullanılarak yuvarlatılmaktadır ve boyuna kaynak yapılarak elde edilmektedir. Paslanmaz dikiÅŸli boruların kullanılma ÅŸekillerine göre farklı bit standartlar da üretilmektedir. Dekorasyon olarak kullanılacağı zaman yüksek frekans kaynağı olarak bilinen EN 10296-2 standartlarında üretim yapılmaktadır eÄŸer endüstriyel alanlar da basınçlı akışkan alanlar da kullanılacak ise TIG kaynağı ve lazer kaynağı olarak EN 10217-7 standartlarına uygun olarak üretilmektedirler.

Paslanmaz Çelik Çekme Borular

Paslanmaz dikiÅŸsiz borular ise akkor haline getirilerek sıcak ÅŸekillendirme yöntemi kullanılarak elde edilmektedir.

Paslanmaz borular genel olarak kullanım amaçlarına göre yüzeylerini asitli, kumlu, fırçalı ve polisajlı olarak üretilmektedirler. Paslanmaz tesisatların da ve endüstriyel tesislerin baÅŸta olmak üzere sıvı ve gaz vb. akışkanların bir yerlerden baÅŸka bir yerlere taşınmasında oluÅŸturulmakta olan tesisatlardandır. Paslanmaz boru hatların da ise taşınmakta olan ürünün türlerine basıncına ve ısı derecesinin deÄŸerleri açısından dikiÅŸli ve dikiÅŸsiz boru türleri tercih edilmelidir. Paslanmaz çelik borularının tesisatların da genel olarak AISI 304 kaliteli paslanmaz borular kullanılmaktadır. Boru hattın da taşınılmakta olan ürünlerin özelliklerine göre ise AISI316, AISI321, AISI309, AISI310 ve DUBLEKS paslanmaz boruları tercih edilmektedir.

Paslanmaz Çelik Boruların Korozyonu

Paslanmaz Çelik boruların ürünleri yapıların da kullanılmakta olan metal oksitlerin oluÅŸumuyla ve gözle görülmeyen pasif korumaların tabakasından sahip olduklarından korozyona karşı dayanıklıdırlar. Pasif korunma tabakaların da yüksek klorürlü su veya da montaj hatları ve boruların yüzeylerinde ki klorürler mevcut oldukları halde aksidasyon maddeleri kullanılarak temizlendiklerin de zarar görerek korozyon oluÅŸturmaktadırlar. Sularda bulunan yüksek klorür miktarı borularda korozyona sebep olmaktadır.  Paslanmaz borular da birçok korozyonların en önemli sebeplerinden biri de kaynaklamaya baÄŸlı montaj ayarlarıdır. Uygun bir kalite kullanarak paslanmaz boru seçimlerinin korozyon tehlikelerini önlemek açısından alınabilecek olan en iyi tedbirlerden biridir.

 

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: