Paslanmaz Çelik Boru Özellikleri

Paslanmaz Çelik Boru Özellikleri

Paslanmaz Çelik Boru Özellikleri

Bu ürün ticari olarak paslanmaz boru ÅŸu ÅŸekilde imal edilmektedir. Bizlere oldukça yararları olan bu borular dikiÅŸ ve dikiÅŸsiz olarak iki ana kategoriye ayrılmaktadır. DikiÅŸli boruları HG ve TIG kaynaklı ürünler olarak iki ÅŸekilde üretilip kullanıcılara sunulmaktadır. DikiÅŸli borular daha çok dekor amaçlı kullanılırken dikiÅŸsiz boruları ise yüksek basınçla proseslerde kullanılmaktadır.

DikiÅŸli ve DikiÅŸsiz Paslanmaz Boru

Oldukça saÄŸlam bir yapıya sahip olan paslanmaz çelik boru aynı zamanda kendi için de de dikiÅŸli ve dikiÅŸsiz olarak ayrılmaktadır. DikiÅŸli dikiÅŸsiz olarak üretilen bu ürün kaliteli bir ÅŸekilde üretildiÄŸinden dolayı rakiplerine oranla daha çok tercih edilmektedir.

Paslanmaz Boru Nasıl Üretilip Kullanıma Sunulur?

Paslanmaz çelikle üretilen birçok üründen biri olan paslanmaz boru farklı özeliklere sahiptir. Ürünün farklı özelliklere sahip olmasındaki baÅŸlıca neden üretim ÅŸekli ve kullanım amacıdır. Paslanmaz boru tek parça halinde üretildiÄŸi gibi farklı iÅŸlemlerin uygulaması sonucunda üretilmektedir. Üretim ÅŸekli açısından iki farklı ürün bulunmaktadır. Bunlar yukarıda da belirtiÄŸimiz gibi dikiÅŸli ve dikiÅŸsizdir. Bunların neler olduÄŸunu aÅŸağıdan detaylı bir ÅŸekilde inceleyebilirsiniz.

DikiÅŸsiz Paslanmaz Boru

Çekme paslanmaz çelik boru olarak bilinen dikiÅŸsiz borular tek bir parça halinde üretilen borulardan biridir. Çekme boru adı da verilen bu ürün son derce dayanıklıdır. Oldukça dayanıklı olmasından dolayı bu ürün özelikle ağır ve sanayide sıklıkla kullanılmaktadır. Kullanıldığı alanlarda dayanıklılığı sayesinde beklentileri rahatlıkla karşılayan dikiÅŸsiz paslanmaz boruları farklı metal türlerinin ihtiyacına göre de kullanılmaktadır.

DikiÅŸli Paslanmaz Boru

Kaynaklı boru olarak da bilinen bu ürünler dikiÅŸsiz olanlarla göre daha da dayanıksızdır. Bunun sebebi dikiÅŸli kaynaklı olmalarındandır. Söz konusu bu ürünler öncelikle düz bir levha ÅŸeklinde üretilmektedir ve daha sonra boru ÅŸekline getirilmektedir. Boru ÅŸekline verilmesi için de kaynaklar kullanılmaktadır.

Üretiminde kullanılan malzemeye göre farklı dayanıklılıklar gösteren dikiÅŸli boruların farklı reaksiyon göstermesindeki baÅŸlıca sebep olarak malzemede TIG olup olmaması durumu gösterilebilir. TIG olan ürünlerde dayanıklılık daha fazla olacaktır. Buna göre dikiÅŸsiz ürünlerdeki TIG miktarı dikiÅŸli olanlara oranla daha fazla olduÄŸu söylenebilir.

TIG kaynağının dayanıklı olmasının yanı sıra yapılan iÅŸlemi de uzatmaktadır. Bunun sebebi kaynağın atmosferde bulunan azot gibi bazı gazlardan etkilemesi gösterilebilir. Aynı zamanda bu durum atmosfere büyük oranda zarar vermektedir. Bunun içinde ortamda bulunan gazlar farklı yöntemlerle tahliye edilip gereken iÅŸlemler yapılmaktadır. Bu ÅŸekilde paslanmaz borular, orta segment dayanıklılık seviyesinde olacaktır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: