Paslanmaz Çelik Boru Nedir?

Paslanmaz Çelik Boru Nedir?

Paslanmaz Çelik Boru Nedir?

Günümüzde birçok kullanım alanına sahip olan paslanmaz çelik borular paslanmaz ve korozyona dayanıklı olma özelliÄŸi ile birçok iÅŸletme tarafından kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Paslanmaz çelik borular korozyona dayanıklı olduÄŸundan paslanma gibi sorunların önüne geçmektedir. Paslanmaz çelik borular paslanmaya karşı direnç saÄŸlamalarının yanı sıra kolay bir ÅŸekilde temizlenebilir özelliÄŸine sahip olması ile birçok kullanıcı tarafından memnuniyetle kullanılmaktadır.

Paslanmaz Çelik Borular

Paslanmaz çelik borular güzel bir görünümün yanı sıra üzerinde dekoratif desenleri ile kullanıcılarına çeÅŸitli ortamlarda kullanma olanağı sunmaktadır. Paslanmaz çelik borularının özelliklerine göre kullanım alanları vardır. Paslanmaz çelik borular dayanıklı olmasına raÄŸmen satın alınırken ürünün bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Günümüzde daha çok inÅŸaat sektöründe kullanılan paslanmaz çelik borular bina ve evlerin daha saÄŸlam ve dekoratif özelliklere sahip olmasını saÄŸlamaktadır. Paslanmaz çelik borular özelliklerine göre ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; paslanmaz çelik dikiÅŸli borular ve paslanmaz çelik çekme borularıdır.

Paslanmaz Çelik DikiÅŸli Borular

Paslanmaz çelik dikiÅŸli borular diÄŸer bir ürün olan paslanmaz çekme borularına kıyasla basınç deÄŸerleri daha düÅŸüktür. Paslanmaz çelik dikiÅŸli borularının basınca karşı düÅŸük olmasının en büyük nedeni üretiminde kaynak kullanılmasıdır. Üretiminde kullanılan kaynak iÅŸlevi ile boruların basınç deÄŸeri düÅŸmektedir. Paslanmaz çelik dikiÅŸli borularının tercih edilme sebebi dekoratif bir görünüme sahip olmasıdır. Çalışma ortamlarında kullanılan tüm paslanmaz çelik borular dikiÅŸlidir. Bu nedenle paslanmaz çelik dikiÅŸli borularının en çok tercih edilme nedenlerinin başında düÅŸük basınçlı hatlarda ve dekoratif özelliÄŸi ile birçok kullanım alanına sahip olmasıdır.

Paslanmaz Çelik Çekme Borular

Paslanmaz çelik çekme boruları, çelik dikiÅŸli borulara göre basınç deÄŸerleri daha yüksektir. Bu da paslanmaz çelik çekme borularının yüksek basınçlı çalışma ortamlarında tercih edilmesini saÄŸlamaktadır. Paslanmaz çelik çekme borularının basınç deÄŸerlerinin yüksek olmasının sebebi tek parça halinde dökülmesidir. Paslanmaz çelik çekme borularının oluÅŸması ilk olarak eritilen çeliklerin yuvarlak form ÅŸeklindeki kalıplara dökülmesi ile baÅŸlamaktadır. Yuvarlak silindir ÅŸeklindeki kalıplar ile yuvarlak ve silindirik bir form alan borular diÄŸer bir aÅŸama olan asitlenmeye gönderilir. Borularının asitlenme nedeni çelik borularının temizlenmesini saÄŸlamaktır.

Sosyal Medyada PaylaÅŸ: